Terrein de Slegte

Achtergrond

Aan de Soesterweg 564-568, langs het spoor bevindt zich het terrein de Slegte.

In 1916 werd hier het vleesch-conserven-fabriek van Menko gebouwd. Rond 1920 werd het fabriek overgenomen door E. Noack’s Koninklijke Fijne Vleeschwaren- en Conservenfabrieken. Vervolgens werd in de jaren 60 het fabriek verkocht aan het vleeswarenfabriek Manon die er actief was tot het failliet ging in 1980. In tussentijd is het bedrijf diverse malen uitgebreid toen. Tenslotte kocht de Slegte in 1982 de stallen op, die vervolgens het fabriek omvormde tot een magazijn. Ook zij ging in 2005 failliet en vertrok naar Almere.

Op initiatief van de bewoner/eigenaar Ernst Sluimer in samenwerking met ontwerper Roald van den Bedem van agNOVA architecten, is een plan bedacht voor het terrein waarbij een deel gesloopt gaat worden en het ander deel bestemd zal zijn voor hergebruik. Het terrein moet de nieuwe culturele en artistieke hart van het gebied gaan worden. De bedoeling is om wonen en werken samen te brengen met een stukje bedrijvigheid, ateliers, expo’s en evenementen.

Terrein de Slegte - Plangebied
Terrein de Slegte - Huidige situatie
Terrein de Slegte - sloop en hergebruik
Terrein de Slegte - Functies

Reageer op dit item

Wilt u op een ander item reageren, klik dan hier

"Zet Amersfoort op de kaart" daagt alle Amersfoorters uit om een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van hun stad. Amersfoort is een fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan altijd mooier en beter. Lege (kantoor)gebouwen, braakliggende terreinen, saaie plantsoenen en verwaarloosde plekken verdienen onze aandacht. "Zet Amersfoort op de kaart" biedt alle Amersfoorters de gelegenheid om die aandacht te geven. Immers: samen maken we de stad!

 

Wanneer gebruik je deze kaart?

  • je ergert je aan een lelijke plek of vindt juist iets heel mooi, en je wilt anderen daar op wijzen
  • je hebt een idee voor een plek en bent benieuwd naar de reacties van derden
  • je bent initiatiefnemer van een klein of groot project en zoekt mensen die met je mee willen doen
  • je hebt een leeg gebouw of braakliggende locatie waar je goede ideeen of nieuwe gebruikers voor zoekt
  • je hebt een project gerealiseerd waar je trots op bent en wilt dat graag met anderen delen.

 

Hoe werkt het?

Gebruik de knop "zet hier iets op de kaart" om een item te posten. Dat ken een mening, idee, initiatief, locatie of gerealiseerd project zijn. Ook kan direct worden gereageerd op bestaande items die of op de kaart staan of in de rubtiek 'items onder locatie' zijn opgenomen. Bij het posten van een nieuw item is het nodig om geregistreerd te worden; bij het geven van een reactie op een bestaand item is dat niet nodig.

 

Van wie is dit initiatief? 

"Zet Amersfoort op de kaart" is voortgekomen uit de G1000 werkgroepen Duurzaam Inbreiden en Keigroen Samendoen!

"Zet Amersfoort op de kaart" wordt ontwikkeld en beheerd door:

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Over ons