Paardenwed

Het groen en het vijvertje aan het Paardenwed heeft nu, mijns inziens, weinig kwaliteit. En dat terwijl het Paardenwed een bijzondere historie heeft. Ik zou het tof zinden als dit wordt opgeknapt. 

Reacties

De kant aan het bos bestaat uit een strook van ca. 5 meter wilde braam. Deze strook ligt aan de zuidkant en is uitermate geschikt voor een voedselrandbos. De wilde bramen kunnen vervangen worden door laagstammig fruitbomen, besstruiken afgewisseld met hazelnoot en aardpeer, waardoor kiwi, tamme braam en druif kan worden geleid. Voor het fruit kan vaste groente worden geplant, zoals brave hendrik, eeuwige moes, salomszegel, hosta en akelei. Tussen de beplanting kunnen kruiden worden geplant.

Zo onstaat er een eetbare bosrand waar buurtbewoners de vruchten van kunnen plukken. Eenmaal aangeslagen vraagt het weinig onderhoud.

Het biedt eveneens de voor de buurtjeugd (onze toekomst) de mogelijkheid om onder begeleiding een aardbeientoren en/of kruidenspiraal aan te leggen. Zo komen ze spelenderwijs in contact met eetbaar groen.

Reageer op dit item

Wilt u op een ander item reageren, klik dan hier

"Zet Amersfoort op de kaart" daagt alle Amersfoorters uit om een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van hun stad. Amersfoort is een fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan altijd mooier en beter. Lege (kantoor)gebouwen, braakliggende terreinen, saaie plantsoenen en verwaarloosde plekken verdienen onze aandacht. "Zet Amersfoort op de kaart" biedt alle Amersfoorters de gelegenheid om die aandacht te geven. Immers: samen maken we de stad!

 

Wanneer gebruik je deze kaart?

  • je ergert je aan een lelijke plek of vindt juist iets heel mooi, en je wilt anderen daar op wijzen
  • je hebt een idee voor een plek en bent benieuwd naar de reacties van derden
  • je bent initiatiefnemer van een klein of groot project en zoekt mensen die met je mee willen doen
  • je hebt een leeg gebouw of braakliggende locatie waar je goede ideeen of nieuwe gebruikers voor zoekt
  • je hebt een project gerealiseerd waar je trots op bent en wilt dat graag met anderen delen.

 

Hoe werkt het?

Gebruik de knop "zet hier iets op de kaart" om een item te posten. Dat ken een mening, idee, initiatief, locatie of gerealiseerd project zijn. Ook kan direct worden gereageerd op bestaande items die of op de kaart staan of in de rubtiek 'items onder locatie' zijn opgenomen. Bij het posten van een nieuw item is het nodig om geregistreerd te worden; bij het geven van een reactie op een bestaand item is dat niet nodig.

 

Van wie is dit initiatief? 

"Zet Amersfoort op de kaart" is voortgekomen uit de G1000 werkgroepen Duurzaam Inbreiden en Keigroen Samendoen!

"Zet Amersfoort op de kaart" wordt ontwikkeld en beheerd door:

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Over ons