Het Groene Huis in Schothorst

Op dit moment wordt (door de gemeente) hard gebouwd aan het Groene Huis op Landgoed Schothorst: vanaf oktober hebben tal van Amersfoortse groene verenigingen in dit gebouw een onderkomen. Ze willen graag krachten bundelen; ze nemen kennis en menskracht mee; met elkaar hebben ze een netwerk verspreid over de stad. Faciliteer het Groene Huis zodat dit zich kan ontwikkelen! Geef het Groene Huis de opdracht én de kans een rol in de uitvoering van de groenvisie te spelen. Het Groene Huis is al van de gemeente én van burgers; het Groene Huis heeft al contact met (nagenoeg) alle Amersfoortse scholen, groene verenigingen en 'groene' ambtenaren.  Natuureducatie; groene inspiratie; anders organiseren; betrokkenheid genereren, voeden en geven; concrete groene activiteiten ontwikkelen; burgerkracht.... In het Groene Huis is het allemaal al in potentie aanwezig. Grijpen die kans!!

 

 

 

 

Reageer op dit item

Wilt u op een ander item reageren, klik dan hier

"Zet Amersfoort op de kaart" daagt alle Amersfoorters uit om een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van hun stad. Amersfoort is een fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan altijd mooier en beter. Lege (kantoor)gebouwen, braakliggende terreinen, saaie plantsoenen en verwaarloosde plekken verdienen onze aandacht. "Zet Amersfoort op de kaart" biedt alle Amersfoorters de gelegenheid om die aandacht te geven. Immers: samen maken we de stad!

 

Wanneer gebruik je deze kaart?

  • je ergert je aan een lelijke plek of vindt juist iets heel mooi, en je wilt anderen daar op wijzen
  • je hebt een idee voor een plek en bent benieuwd naar de reacties van derden
  • je bent initiatiefnemer van een klein of groot project en zoekt mensen die met je mee willen doen
  • je hebt een leeg gebouw of braakliggende locatie waar je goede ideeen of nieuwe gebruikers voor zoekt
  • je hebt een project gerealiseerd waar je trots op bent en wilt dat graag met anderen delen.

 

Hoe werkt het?

Gebruik de knop "zet hier iets op de kaart" om een item te posten. Dat ken een mening, idee, initiatief, locatie of gerealiseerd project zijn. Ook kan direct worden gereageerd op bestaande items die of op de kaart staan of in de rubtiek 'items onder locatie' zijn opgenomen. Bij het posten van een nieuw item is het nodig om geregistreerd te worden; bij het geven van een reactie op een bestaand item is dat niet nodig.

 

Van wie is dit initiatief? 

"Zet Amersfoort op de kaart" is voortgekomen uit de G1000 werkgroepen Duurzaam Inbreiden en Keigroen Samendoen!

"Zet Amersfoort op de kaart" wordt ontwikkeld en beheerd door:

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Over ons