herplant Lindebomen Gasthuislaan

Bij de herinrichting van de Gasthuislaan worden 50 grote Lindebomen gekapt. Via deze weg wil ik een oproep doen om daar weer Lindebomen voor terug te planten!

Het plan van de gemeente is echter om iepen te planten, met als argument dat lindebomen last hebben van drup (afscheiding luizen) en dat iepen minder groot worden en meer licht doorlaten. In overleg met bewoners bepaald alhoewel veel mensen op de infobijeenkomst bezwaar hebben gemaakt tegen de iepen en hebben opgeroepen om weer lindes terug te plaatsen. Lindebomen hebben een belangrijke ecologische waarde voor insecten zoals bijen vanwege de vele nectar en stuifmeel die ze leveren. Het kappen en aanplanten van een andere boomsoort levert een verslechtering van de ecologische waarde ter plaatse. Het is treurig dat de bomen gekapt moeten worden, maar als het niet anders kan, plant er dan dezelfde bomen voor terug. In deze straat wordt niet geparkeerd, dus overlast van drup zal minimaal zijn. Bovendien zijn er eventueel andere lindesoorten die geen last hebben van drup maar wel waardevol zijn voor veel insecten. Bovendien zullen de iepen uiteindelijk groter worden dan gedacht, de zuilvorm (!) zal uitzakken waardoor deze bomen breder worden en minstens net zo veel licht wegnemen als lindebomen.

Bezint eer ge begint..............

 

Reageer op dit item

Wilt u op een ander item reageren, klik dan hier

"Zet Amersfoort op de kaart" daagt alle Amersfoorters uit om een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van hun stad. Amersfoort is een fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan altijd mooier en beter. Lege (kantoor)gebouwen, braakliggende terreinen, saaie plantsoenen en verwaarloosde plekken verdienen onze aandacht. "Zet Amersfoort op de kaart" biedt alle Amersfoorters de gelegenheid om die aandacht te geven. Immers: samen maken we de stad!

 

Wanneer gebruik je deze kaart?

  • je ergert je aan een lelijke plek of vindt juist iets heel mooi, en je wilt anderen daar op wijzen
  • je hebt een idee voor een plek en bent benieuwd naar de reacties van derden
  • je bent initiatiefnemer van een klein of groot project en zoekt mensen die met je mee willen doen
  • je hebt een leeg gebouw of braakliggende locatie waar je goede ideeen of nieuwe gebruikers voor zoekt
  • je hebt een project gerealiseerd waar je trots op bent en wilt dat graag met anderen delen.

 

Hoe werkt het?

Gebruik de knop "zet hier iets op de kaart" om een item te posten. Dat ken een mening, idee, initiatief, locatie of gerealiseerd project zijn. Ook kan direct worden gereageerd op bestaande items die of op de kaart staan of in de rubtiek 'items onder locatie' zijn opgenomen. Bij het posten van een nieuw item is het nodig om geregistreerd te worden; bij het geven van een reactie op een bestaand item is dat niet nodig.

 

Van wie is dit initiatief? 

"Zet Amersfoort op de kaart" is voortgekomen uit de G1000 werkgroepen Duurzaam Inbreiden en Keigroen Samendoen!

"Zet Amersfoort op de kaart" wordt ontwikkeld en beheerd door:

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Over ons