Entree Isselt N199

Kom je Amersfoort binnen vanuit de Buschoterstaat, kijk je dan meteen tegen een leegstaand bedrijfspand aan. Dit pand staat grotendeels leeg.

Bernard van Gellekom en Marco Tavenier van Bureau MT hebben het initiatief genomen om dit beeld te veranderen. Omdat het pand aan de rand van de stad ligt, biedt het heel interessante mogelijkheden om stedelijke en landelijke functies op deze locatie samen te brengen. De stedelijke functies zullen ondergebracht worden onder een expocentrum voor kleine bedrijven en organisaties in Amersfoort. Dit moet een combinatie gaan worden met culturele functies zoals een muziekpodium en een restaurant. De landelijke functies kunnen dan gekoppeld worden met het restaurant, zodanig dat de lokale landbouwproducten er gebruikt kunnen worden. Verder kunnen de producten ook nog verkocht worden op de streekmarkt die wekelijks op het voorplein gehouden kan worden. Tenslotte zal er een langzaamverkeersverbinding komen om de verbinding tussen de stad en het polderlandschap te verbeteren.

Entree Isselt, plangebied
Entree Isselt - impressie
Entree Isselt - impressies

Reageer op dit item

Wilt u op een ander item reageren, klik dan hier

"Zet Amersfoort op de kaart" daagt alle Amersfoorters uit om een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van hun stad. Amersfoort is een fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan altijd mooier en beter. Lege (kantoor)gebouwen, braakliggende terreinen, saaie plantsoenen en verwaarloosde plekken verdienen onze aandacht. "Zet Amersfoort op de kaart" biedt alle Amersfoorters de gelegenheid om die aandacht te geven. Immers: samen maken we de stad!

 

Wanneer gebruik je deze kaart?

  • je ergert je aan een lelijke plek of vindt juist iets heel mooi, en je wilt anderen daar op wijzen
  • je hebt een idee voor een plek en bent benieuwd naar de reacties van derden
  • je bent initiatiefnemer van een klein of groot project en zoekt mensen die met je mee willen doen
  • je hebt een leeg gebouw of braakliggende locatie waar je goede ideeen of nieuwe gebruikers voor zoekt
  • je hebt een project gerealiseerd waar je trots op bent en wilt dat graag met anderen delen.

 

Hoe werkt het?

Gebruik de knop "zet hier iets op de kaart" om een item te posten. Dat ken een mening, idee, initiatief, locatie of gerealiseerd project zijn. Ook kan direct worden gereageerd op bestaande items die of op de kaart staan of in de rubtiek 'items onder locatie' zijn opgenomen. Bij het posten van een nieuw item is het nodig om geregistreerd te worden; bij het geven van een reactie op een bestaand item is dat niet nodig.

 

Van wie is dit initiatief? 

"Zet Amersfoort op de kaart" is voortgekomen uit de G1000 werkgroepen Duurzaam Inbreiden en Keigroen Samendoen!

"Zet Amersfoort op de kaart" wordt ontwikkeld en beheerd door:

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Over ons