Biodiversiteit

In onze wijk (Muziekwijk) zijn net de struiken verwijderd om plaats te maken voor gras ivm achterstallig onderhoud !? Ook op de speelplaatsen zijn alle struiken verwijderd !? Het anders zo groene aanzien van de wijk is totaal veranderd. Gelukkig blijft de houtwal nog wel bestaan en de struiken in de houtwal ook maar in huis heb ik nu het idee dat de auto's mijn huis inrijden. Daarnaast is de ecologische waarde van een struik vele malen hoger dan van kaal gras om de doodeenvoudige reden dan je je als vogel/beest nu eenmaal beter kunt verstoppen in een struik ! Helaas heerst de gedachte bij de gemeente dat gras goedkoper is in onderhoud dan een struik. Ik vraag me af of dat zo is !? Ik heb helaas geen gebruik gemaakt van mijn democratische recht om de werkzaamheden van te voren te bekijken en er mijn commentaar op te leveren. Ik zou het graag zo gelaten hebben gezien het feit dat ik vroeger de auto's op de straat gelukkig in huis gewoon niet zag ! Een 2 tal jaren geleden heb ik vrijwillig met een paar mensen van de gemeente nog de knotelzen geknot in mijn straat. Is het niet mogelijk om alsnog voor meer biodiversiteit te kiezen en de struiken te laten terugkomen & het beheer daarvan aan de bewoners te geven !? Ik doe in elk geval mee !!

Met vriendelijke groet Jaap Vos

Trefwoorden: 
ecologie
beheer

Reageer op dit item

Wilt u op een ander item reageren, klik dan hier

"Zet Amersfoort op de kaart" daagt alle Amersfoorters uit om een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van hun stad. Amersfoort is een fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan altijd mooier en beter. Lege (kantoor)gebouwen, braakliggende terreinen, saaie plantsoenen en verwaarloosde plekken verdienen onze aandacht. "Zet Amersfoort op de kaart" biedt alle Amersfoorters de gelegenheid om die aandacht te geven. Immers: samen maken we de stad!

 

Wanneer gebruik je deze kaart?

  • je ergert je aan een lelijke plek of vindt juist iets heel mooi, en je wilt anderen daar op wijzen
  • je hebt een idee voor een plek en bent benieuwd naar de reacties van derden
  • je bent initiatiefnemer van een klein of groot project en zoekt mensen die met je mee willen doen
  • je hebt een leeg gebouw of braakliggende locatie waar je goede ideeen of nieuwe gebruikers voor zoekt
  • je hebt een project gerealiseerd waar je trots op bent en wilt dat graag met anderen delen.

 

Hoe werkt het?

Gebruik de knop "zet hier iets op de kaart" om een item te posten. Dat ken een mening, idee, initiatief, locatie of gerealiseerd project zijn. Ook kan direct worden gereageerd op bestaande items die of op de kaart staan of in de rubtiek 'items onder locatie' zijn opgenomen. Bij het posten van een nieuw item is het nodig om geregistreerd te worden; bij het geven van een reactie op een bestaand item is dat niet nodig.

 

Van wie is dit initiatief? 

"Zet Amersfoort op de kaart" is voortgekomen uit de G1000 werkgroepen Duurzaam Inbreiden en Keigroen Samendoen!

"Zet Amersfoort op de kaart" wordt ontwikkeld en beheerd door:

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Over ons