Achter het Oude Weeshuis

Leuke buurt, maar met een onderbroken straatbeeld.

Een van de ruimtelijke wensbeelden die middels het project ‘Stadsacupunctuur, kleine ingrepen, groot effect’ naar voren kwam was die voor het leegstaand terrein Achter het Oude Weeshuis. Fons Geerdinck, de bewoner/ eigenaar van dit leegstaand terrein de Achter het Oude Weeshuis en de ontwerper Reinoud Buurman van Jinx Architecten hebben reeds het initiatief genomen om het onderbroken straatbeeld op te vullen om de gemiste kans weer goed te maken.

Van de drie mogelijkheden die de aandragers aandroegen; een woning in klassieke stijl, een woning met groene gevel en een speelplaats, is een speelplaats vanwege twijfels over de sociale veiligheid komen te vervallen. Uiteindelijk hebben de aandragers een combinatie van de overgebleven twee opties gemaakt n.l. een ‘klassieke woning’ gecombineerd met groene begroeide wanden.

Achter het Oude Weeshuis, Stadsacupunctuur Amersfoort
Onderbroken straatbeeld
Achter het Oude Weeshuis, keuze aandragers: 'klassieke' woning en groene wanden

Reageer op dit item

Wilt u op een ander item reageren, klik dan hier

"Zet Amersfoort op de kaart" daagt alle Amersfoorters uit om een bijdrage te leveren aan de ruimtelijke kwaliteit van hun stad. Amersfoort is een fijne stad om te wonen en te werken. Maar het kan altijd mooier en beter. Lege (kantoor)gebouwen, braakliggende terreinen, saaie plantsoenen en verwaarloosde plekken verdienen onze aandacht. "Zet Amersfoort op de kaart" biedt alle Amersfoorters de gelegenheid om die aandacht te geven. Immers: samen maken we de stad!

 

Wanneer gebruik je deze kaart?

  • je ergert je aan een lelijke plek of vindt juist iets heel mooi, en je wilt anderen daar op wijzen
  • je hebt een idee voor een plek en bent benieuwd naar de reacties van derden
  • je bent initiatiefnemer van een klein of groot project en zoekt mensen die met je mee willen doen
  • je hebt een leeg gebouw of braakliggende locatie waar je goede ideeen of nieuwe gebruikers voor zoekt
  • je hebt een project gerealiseerd waar je trots op bent en wilt dat graag met anderen delen.

 

Hoe werkt het?

Gebruik de knop "zet hier iets op de kaart" om een item te posten. Dat ken een mening, idee, initiatief, locatie of gerealiseerd project zijn. Ook kan direct worden gereageerd op bestaande items die of op de kaart staan of in de rubtiek 'items onder locatie' zijn opgenomen. Bij het posten van een nieuw item is het nodig om geregistreerd te worden; bij het geven van een reactie op een bestaand item is dat niet nodig.

 

Van wie is dit initiatief? 

"Zet Amersfoort op de kaart" is voortgekomen uit de G1000 werkgroepen Duurzaam Inbreiden en Keigroen Samendoen!

"Zet Amersfoort op de kaart" wordt ontwikkeld en beheerd door:

 

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Over ons